NIBURU

Er zijn 9 planeten die rond de zon draaien - Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Pluto – ofschoon Pluto onlangs van het lijstje planeten verbannen is. Maar volgens Z. Sitchin vertellen mythen uit de oudheid van Sumerië dat er nog een tiende planeet bestaat, planeet X of Niburu, die ook rond de zon zou draaien afschoon met een veel grotere baan. Terwijl alle planeten ongeveer in het vlak van de ecliptica bewegen, doorkruist deze planeet dat vlak, en het doet er 3600 jaar over om zijn elliptische reis rondom de zon te voltooien. Als het de zon op de kortste afstand passeert zou het dicht genoeg bij zijn voor de vermoedelijke bewoners om de aarde te bezoeken.

Een dergelijke planeet zou geen leuke plek zijn voor mensen. Het grootste deel van de tijd is het ver weg van de zon en verblijft het in het donker en de kou van het heelal. Als de bewoners dezelfde warmte nodig hebben als wij, dan moet het van de planeet zelf komen.

De astronomie kan de hypothese van Sitchin niet bewijzen, alhoewel soms er een nieuwe satelliet wordt ontdekt zoals object UB313. Maar die nieuwe planeet met een diameter van 2400 km is wel groter dan Pluto. De planeet wordt nu Eris genoemd. Het doorkruist het vlak van de ecliptica met 440, net zoals de planeet X van Sitchin.

Toch moeten ook wetenschappers af en toe van gedachten veranderen en oude theorieën verlaten. Nog niet zo lang geleden toen astronauten stenen van de maan naar de Aarde brachten werd het duidelijk hoe de maan ooit ontstaan was. Meer dan 4 miljard jaar geleden botste een planeet, nu Theia genaamd, ter grootte van de planeet Mars met een diameter van 6400 km met de Aarde waardoor er een enorme hoop puin de ruimte in werd geslingerd. In de loop van miljoenen jaren klonterde dit materiaal samen waardoor de maan gevormd werd. Theia was dus niet zo’n keurige planeet als de huidige planeten die een mooi rondje rond de zon draaien, maar lag op ramkoers. Misschien is Niburu een volgende Theia.
terug naar mysteries HOME