De Verborgen Geheimen van de Mensheid
HET MYSTERIE VAN
PUMA PUNKU
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Mysterie van puma punke in Bolivia
16 33' 41.02"S,  68 40' 48.19”W

Galerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

Puma Punke in Bolivia is een uiterst mysterieuze plaats

In een dun bevolkt hoogland in Bolivia, ten zuiden van het Titicacameer, bevindt zich nabij het beroemde Tiahuanacu, een mysterieus tempelcomplex, Puma Punku. Het is, net als Tiahuanacu, ernstig vervallen als gevolg van aardbevingen en menselijk vandalisme. In Puma Punku is voor de doorsnee toerist niets interessant te zien; het is slechts een verzameling van grote steenblokken. Maar deze hard stenenblokken vertellen een merkwaardig verhaal: de specifieke vormen kunnen alleen met geavanceerde technieken zoals frezen, boren en beton gieten tot stand gebracht worden. Wetenschappelijke onderzoekers zoals Kolata (ref. K.1) staan stomverbaasd en hebben hier geen verklaring voor. De steenblokken zijn vermoedelijk het restant van een groot, en architectonisch geavanceerd bouwwerk. Er zijn technische constructies toegepast die door architecten zoals Protzen en Nair (ref. Protzen) als uiterst geavanceerd bestempeld worden.

Lees verder in “De Verborgen Geheimen van de Mensheid, Deel II”, H.12.

Een gedetailleerde verhandeling over Tiahuanacu is in ref. Posnansky, nu out-of-print maar sommige delen staan op het internet.  
BEWERKEN VAN HARDE STEEN Wanneer werd Puma Punke gebouwd?
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTEN

Gratis e-boek
Download het gratis e-boek aan het einde van de QUICK TOUR
Puma Punku is een mysterieus complex
Puma Punku is een mysterieus complex op 1 km afstand van Tiahuanacu, en is voor de gewone toerist nauwelijks interessant.
Puma Punku is nu nog slechts een verzameling steenblokken.
Puma Punku is nu nog slechts een verzameling steenblokken. Maar deze steenblokken vertellen een mysterieus verhaal van een geavanceerde technologie van onbekende herkomst.
De blokken van Puma Punke zijn vermoedelijk het restant van een grote muur of gebouw.
Deze blokken zijn vermoedelijk het restant van een grote muur of gebouw. Let op de scherpe vormen, alsof er in dit harde gesteente gefreesd of geëtst is.
Dit steenblok in Puma Punke is een van de grootste bewerkte stenen ter wereld.
Dit steenblok is een van de grootste bewerkte stenen ter wereld. Het is een raadsel hoe de vorm van deze steen met primitieve middelen gefabriceerd is.
Dit bewerkte steenblok in Puma Punke ligt half weggezakt in de grond.
Deze bewerkte steenblok ligt half weggezakt in de grond. Dit zou het gevolg kunnen zijn van liquefactie, i.e. weggezakt door langdurig trillen zoals bij een aardbeving terwijl de grond sterk doorweekt is als gevolg van langdurige regen. Zou dit ooit door de Grote Vloed veroorzaakt zijn?
Deze merkwaardige zuil van andesiet in Puma Punke is aan alle kanten zuiver vlak.
Deze merkwaardige zuil van andesiet is aan alle kanten zuiver vlak. De ronde gaatjes die op regelmatige afstand geboord zijn in de smalle gefreesde sleuf verraadt het werk van professionele vakmannen.

(c) COPYRIGHT THURLINGS