De Verborgen Geheimen van de Mensheid
HET MYSTERIE VAN
TIAHUANACU
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Het mysterie van Tiahuanaco in Bolivia
16 33' 17.14"S,  68 40' 23.93”W

Fotogalerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

Het Mysterie van Tiahuanacu

In Bolivia nabij het Titicaca meer bevindt zich een prehistorisch gebied, Tiahuanacu (Tiahuanco,Tiwanaku), dat ernstig vervallen is als gevolg van aardbevingen en menselijk vandalisme. In dit gebied treffen we het volgende aan: een Akapana-piramide, overblijfselen van tempels en hoven, zoals de Kalasasaya, muren en de beroemde Zonnepoort. Recente restauratie geven nu mogelijkerwijs een indruk van hoe het er ooit uitzag maar maskeren in feite het oorspronkelijke bouwwerk. De gebouwen werden in verschillende perioden gebouwd. Dateringstechnieken gebaseerd op de C14 methode vertellen ons dat het gebied in de eerste eeuwen van onze jaartelling bewoond werd. Anderzijds, op basis van dezelfde astronomische analyse als waarmee Stonehenge gekarakteriseerd werd bewijst dat Tiahuanaco 17000 jaar oud is, waarmee dit het oudste bouwwerk ter wereld zou zijn. 
In Tiahuanacu is extreem geavanceerde steentechnologie toegepast, zie bv. "Verborgen geheimen van de mensheid - Deel 2", Posnansky, Protzen and Ponce. Bijvoorbeeld, de Akapana piramide bestaat uit een aantal lagen die met elkaar verbonden zijn met uiterste precieze stenen buizen. Wetenschappers staat stom verbaasd bij het aanzien van dit ‘buitensporig ontwerp’ zoals ze dat noemen (zie Kolata). Water stroomde op een bijzondere manier van het ene niveau naar het andere door deze stenen buizen. In plaats van aan een bepaald technisch nut te denken – zoals  een industrieel proces om water op een bepaalde manier te behandelen – zet de wetenschap deze piramide neer als een heilig schaalmodel voor de indrukwekkende bergen waar bergbeekjes van de ene rots naar de nadere lopen. (Wat een fantasie!). De mythologie vertelt dat hier ooit de mens geschapen werd door 'goden'. Het is bijna zeker dat het gewone mensen niet toegestaan was het gebied binnen te gaan, of er tenminste niet te wonen. Er zijn geen overblijfselen van woonruimten gevonden. Alle voorwerpen duiden er op dat ‘wezens’ hier aan het werk waren die niet wilden dat gewone mensen in de weg liepen…

Lees verder in "Verborgen geheimen van de mensheid - Deel 2", H.12.

Een gedetailleerde verhandeling over Tiahuanacu is in ref. Posnansky, nu out-of-print maar sommige delen staan op het Internet.

BEWERKEN VAN HARDE STEEN Wanneer werd Tiahuanaco gebouwd?
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTEN

Gratis e-boek
Download het gratis e-boek aan het einde van de QUICK TOUR
Tiahuanacu bevindt zich op Altiplano hoogland
Tiahuanacu bevindt zich op Altiplano hoogland aan de voet van het Andes gebergte. De Kalasasaya is het  centrale complex waar zich de Zonnepoort bevindt (linksachter in de hoek).
Deze opname uit 1911 laat zien hoe de Kalasasaya er een eeuw geleden uitzag.
Deze opname uit 1911 laat zien hoe de Kalasasaya er een eeuw geleden uitzag. In de laatste 10 jaar is fantasierijk gerestaureerd.
Het grootste gedeelte van de Kalasasaya is (vrijelijk) gerestaureerd.
Het grootste gedeelte van de Kalasasaya is (vrijelijk) gerestaureerd. De grote staande stenen, en de treden van de trap zijn origineel. De rest is er recent aan toegevoegd.
Deze poort die bovenop de Akapana ligt is gemaakt van uiterst hard gesteente.
Deze poort die bovenop de Akapana ligt is gemaakt van uiterst hard gesteente. De vlakken zijn uiterst vlak, en de randen uiterst recht. Het heeft er alle schijn van dat hier een giettechniek is toegepast. Let ook op de ronde vlek die aangeeft dat er materiaal aan toegevoegd is, als betrof het een reparatie met plamuur.
De Zonnepoort was vermoedelijk oorspronkelijk geen opzichzelfstaande poort
De Zonnepoort was vermoedelijk oorspronkelijk geen opzichzelfstaande poort zoals de Arc de Triomphe in Parijs, maar lijkt eerder een restant van een muur te zijn.
Dit element bevindt zich op de Zonnepoort
Dit element bevindt zich op de Zonnepoort en lijkt een wenende god voor te stellen (let op de ‘tranen’ onder de ogen). Maar bijzonder is het strakke voorkomen van deze beeltenis die doet vermoeden dat hier óf met een etstechniek gewerkt is, óf met een pleistertechniek.
 

(c) THURLINGS