De Verborgen Geheimen van de Mensheid HET MYSTERIE VAN DE
COCAINE MUMMIES
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Kaart van Europa met Munchen en Parijs
48 08' 30.65"N, 11 34' 51.81"E

Galerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

In het begin van de jaren ’90 begon het Egyptisch Museum in Munchen met een onderzoek om na te gaan in hoeverre het waar zou zijn dat Egyptenaren in de oudheid verdovende middelen gebruikt hadden, hiertoe aangezet door de vele decoratieve lotusbloemen die in veel tempels worden aangetroffen. Dr Svetla Balabanova, een beroemde toxicoloog van het Forensisch Medisch Instituut in Ulm (Duitsland), onderzocht op verzoek van het museum de negen mummies en vond, tegen alle verwachtingen in, een overvloed aan nicotine en cocaïne. Deze drugs komen van de tabaksplant, respectievelijk de cocaplant; planten die alleen in Amerika bestonden en voor dat Columbus Amerika ontdekte, onbekend waren. Om er zeker van te zijn liet ze 3 andere laboratoria de proeven herhalen maar allen leverden hetzelfde resultaat. Hoewel deze technieken over de gehele wereld in gerechtelijke strafzaken worden toegepast en 100% betrouwbaar zijn, reageerde de wetenschappelijke wereld, aangevoerd door de universiteit van Oxford furieus en verwees de uitkomsten naar de prullenbak want dit hield in dat er vóór Columbus contacten waren geweest tussen Egypte en Amerika en dat wordt als absoluut onmogelijk van de hand gewezen.

Toch was het al eerder ontdekt, in 1976, toen de mummie van Ramses II naar het Museum van de Mensheid in Parijs werd gebracht. Ook toen werd nicotine ontdekt. Maar dit – voor de Egyptologen onwelkome resultaat – werd gevoeglijk ‘vergeten’.

Zie verder "De Verborgen geheimen van de mensheid - Deel 1, Hoofdstuk "9 "Cocaine Mummies", of het nieuwe (Engelstalige) boek ( "The Mystery of the Cocaine Mummies")


BEWERKEN VAN HARDE STEEN Het mysterie van de cocaine mummies van Egypte
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTEN

Svetla Balabanavo van het Institut für Rechtsmedizin in München, de ontdekster van cocaïne in Egyptische Mummies
Svetla Balabanavo van het Institut für Rechtsmedizin in München, de ontdekster van cocaïne in Egyptische Mummies
Rosalie Davids van de Universiteit van Manchester die de bevindingen van Balabanova bevestigd heeft
Rosalie Davids van de Universiteit van Manchester die de bevindingen van Balabanova bevestigd heeft.
Michèle LESCOT  Laboratoire de Phanérogamie, Muséum National d'Histoire Naturelle in Parijs die in 1976 al nicotine had ontdekt in de mummie van Ramses II.
Michèle LESCOT  Laboratoire de Phanérogamie, Muséum National d'Histoire Naturelle in Parijs die in 1976 al nicotine had ontdekt in de mummie van Ramses II.
Alfred Grim de conservator van het Egyptisch Museum in München die het onderzoek startte opium op te sporen maar uitkwam op cocaïne en nicotine.
Alfred Grim de conservator van het Egyptisch Museum in München die het onderzoek startte opium op te sporen maar uitkwam op cocaïne en nicotine.
Download het gratis e-boek aan het eind van de QUICK TOUR