De Verborgen Geheimen van de Mensheid HET MYSTERIE VAN
BAALBEK
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Kaart van Libanon met Baalbek
33 59’ 56.59”N, 36 11’ 58.71”E

Galerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

Het mysterie van de megalieten van Baalbek in Libanon

Baalbek in Libanon is een van de meest mysterieuze plaatsen op aarde. Hier in het hart van Libanon, bewerkten steenhouwers in de oudheid de grootste en zwaarste stenen ter wereld. Later bouwden de Romeinen er tempels bovenop. Maar daaronder vinden we blokken van ongeveer 10 meter lengte, 5 meter hoog en 3-4 meter diep. Ze wegen meer dan 450 ton per stuk. Negen blokken zijn aan de noordzijde zichtbaar, negen aan de zuidzijde en zes aan de westkant. Er zijn zelfs nog 3 grotere blokken bovenop deze megalieten, die elk meer dan 1000 ton wegen. Deze worden Trilithons genoemd.

Een nog beroemdere steen ligt in een steengroeve vlak in de buurt. Het is de grootste van allemaal, en weegt ongeveer 1200 ton. Dit is de grootste bewerkte steen in de wereld. De steen is niet af en ligt voor een deel nog in de grond.

Het mysterie is dat zelfs nu nog nauwelijks machines bestaan die in staat zijn zo’n blok op te tillen, te transporteren en in positie te leggen op zo’n beperkte ruimte. En vanzelfsprekend is het ondenkbaar dat men dit in de oudheid wel even met handkracht en touwen gedaan zou hebben. Het is duidelijk dat geen mens dit ooit gedaan kan hebben.

Waarom zulke megalieten werden gemaakt moet nog steeds beantwoord worden. Ook is de precieze datering onbekend.  Het enige dat zeker is, is dat geen van de oorspronkelijke bewoners, zoals de Romeinen, ooit geclaimd hebben dat zij deze megalieten gemaakt hebben. Het moet daarom honderden, zoniet duizenden jaren ouder zijn dan de Romeinse tempels.

BEWERKEN VAN HARDE STEEN De megalieten van Baalbek zijn tenminste 5000 jaar oud
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTEN

De grootste megaliet in de wereld weegt ongeveer 1200 ton. Hij ligt nog steeds half begraven ofschoon dit het gevolg kan zijn van liquefactie, het proces dat bouwwerken ondermijnt als gevolg van overstroming.
De grootste megaliet in de wereld weegt ongeveer 1200 ton. Hij ligt nog steeds half begraven ofschoon dit het gevolg kan zijn van liquefactie, het proces dat bouwwerken ondermijnt als gevolg van overstroming. Foto: www. prophecy. worthyofpraice. org
Deze gigant lijkt nog in de oorspronkelijke steengroeve te liggen.
Deze gigant lijkt nog in de oorspronkelijke steengroeve te liggen. Foto: www. prophecy. worthyofpraice. org
Super megalieten maken deel uit van de Romeinse tempels. Toch bestaat er geen enkel document uit die tijd die de Romeinen aanwijst als de bouwers van deze gigantische funderingsstenen.

Super megalieten maken deel uit van de Romeinse tempels. Toch bestaat er geen enkel document uit die tijd die de Romeinen aanwijst als de bouwers van deze gigantische funderingsstenen. 

Aan drie zijden van het temple complex zijn de megalieten zichtbaar.
Aan drie zijden van het temple complex zijn de megalieten zichtbaar. Foto: www. prophecy. worthyofpraice. org
Wie werden het eerst geplaatst? De giganten of de kleinere basis stenen
Wie werden het eerst geplaatst? De giganten of de kleinere basis stenen. Foto: www. prophecy. worthyofpraice. org
Wie werden het eerst geplaatst? De giganten of de kleinere basis stenen
Is deze megaliet verzonden tijdens de Grote Vloed?
Download het gratis e-boek aan het eind van de QUICK TOUR