De Verborgen Geheimen van de Mensheid HET MYSTERIE VAN
MACHU PICCHU
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Kaart van Machu Picchu in Peru
13 09' 49.13"S, 72 32' 47.66"W

Galerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

Het mysterie van Machu Picchu in Peru

Hoog in de Andes, ten noorden van de stad Cusco, ligt verborgen op een scherpe bergtop de mysterieuze oude stad Machu Picchu. De  Inca’s hebben daar gewoond maar wanneer het gebouwd is, is onbekend. Vanwege de beperkte ruimte kunnen er slechts een kleine duizend mensen gewoond hebben.

De stad bleef buiten het bereik van de Spanjaarden en werd pas vrij recent, in 1911 ontdekt (door de Amerikaanse onderzoeker Bingham). De stad kent huizen, paleizen, terrassen en pleinen. Het centrum is het kleine plein met de Intihuatana steen, maar we kunnen slechts gissen waar dat voor diende. Een ander merkwaardig bouwwerk is de zogenaamde Zonnetempel die feitelijk een muur is dat een ruwe rotsbodem omsluit. Waarom deze rots zo belangrijk is dat het met een half omsloten muur is omringd, is niet bekend. Is Machu Picchu al mysterieus vanwege zijn ligging in het Andes-gebergte, het is in het bijzonder mysterieus vanwege zijn ongeëvenaarde steentechnologie. We treffen hier precies passende hard gesteente aan, stenen met meervoudige op elkaar inhaken vlakken en gesteente dat zo gemanipuleerd is als of het zachte boter was. En dit alles is tot stand gebracht op een onbereikbare plaats,op een ongemakkelijke hoogte.

Dus de grote vraag is: Wie was in staat om zulke geavanceerde technologie toe te passen? Hoe deden ze dit? En waarom hier?

Meer over deze mysterieuze plaats in “De Verborgen Geheimen van de Mensheid - Deel 2, Hoofdstuk 11”.

BEWERKEN VAN HARDE STEEN Machu Picchu is een technologisch paradijs
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTENMachu Picchu ligt bovenop een spitse heuvel, ingeklemd tussen andere spitse bergtoppen. Pas in 1911 is deze stad ontdekt
Machu Picchu ligt bovenop een spitse heuvel, ingeklemd tussen andere spitse bergtoppen. Pas in 1911 is deze stad ontdekt
De Zonnetempel is wel het meest vreemde bouwwerk van Machu Picchu.

De Zonnetempel is wel het meest vreemde bouwwerk van Machu Picchu. In niets lijkt het op een ‘tempel’ als plaats voor verering. Het muur omsluit een vreemde rotsbodem, alsof die plaats uiterst ‘heilig’ was. Niemand weet wat hier aan de hand is.

Deze mysterieuze muur met drie vensters, geflankeerd door nissen van dezelfde afmeting, symboliseert volgens de overlevering de deuren waaruit de goden stapten toen zij op aarde kwamen.
Deze mysterieuze muur met drie vensters, geflankeerd door nissen van dezelfde afmeting, symboliseert volgens de overlevering de deuren waaruit de goden stapten toen zij op aarde kwamen.
De muur tussen het bouwwerken en de rotsen is opgebouwd uit blokken die precies aansluiten op de rotswand. Een aanwijzing dat deze met een boetseertechniek zijn aangebracht.
De muur tussen het bouwwerken en de rotsen is opgebouwd uit blokken die precies aansluiten op de rotswand. Een aanwijzing dat deze met een boetseertechniek zijn aangebracht.
De spitse punt, de Intihuatana, bevindt zich bovenop een puntige heuveltop.
De spitse punt, de Intihuatana, bevindt zich bovenop een puntige heuveltop. Er bestaan allerlei speculaties over waartoe deze gemodelleerde rots diende, maar een eenduidig antwoord is er niet.
De Zonnetempel staat boven op het zg. Koninklijke Graf.
De Zonnetempel staat boven op het zg. Koninklijke Graf. Maar het ziet er niet uit als een graftombe. Het meeste mysterieuze deel is wel de ‘trap’ en de wand daarachter van precies passende stenen. Deze muur is ingeklemd tussen twee rotswanden. Het is dan ook een raadsel hoe men de stenen tussen deze wanden in aangebracht heeft.
Download het gratis e-boek aan het eind van de QUICK TOUR
(c) THURLINGS