De Verborgen Geheimen van de Mensheid HET MYSTERIE VAN DE
CAHOKIA PIRAMIDE
www.ancientmysteries.eu
(c) COPYRICHT 2006

Kaart van de VS met Cahokia

38 39’15”N, 90 03’32W


Galerij

Mysteries

Chronologie

HOME

Print deze pagina

Het mysterie van de Cahokia piramide

Stel je eens voor dat je opperhoofd bent van een stam. Je vindt jezelf heel erg belangrijk. En om aan jouw verplichtingen aan jouw god te voldoen weet je jouw volk ervan te overtuigen dat er een piramide gebouwd moet worden. Je wil alle eerdere pogingen van voorgangers om een piramide te bouwen overtreffen dus deze piramide moet 290 bij 255 meter worden en een hoogste niveau – je bent van plan de piramide in vierlagen te bouwen – wordt ongeveer 28 meter.

Jouw mensen zijn diep gelovig en volgen jou in je visie, maar hoe zet je zo’n onderneming op? Hoeveel werkkrachten zijn er nodig? Hoe lang gaat het duren? Zal het klaar zijn voordat jij komt te overlijden? Zelfs de gezondste leden van jouw volk worden toch niet ouder dan 60 jaar. En dus begin je wat berekeningen te maken, en om alles enigszins doenlijk te houden beperk je jouw idee tot het bouwen van een ‘simpele zandpiramide’. Zand kan gemakkelijk worden getransporteerd in manden. Elke mand zal gemiddeld 5 liter zand bevatten, en een werkman zal ongeveer 10 manden per minuut kunnen vullen, denk je.

Na een hoop hoofdpijn van het rekenen ben je er zeker van dat het volume van jouw toekomstige piramide 1,7 miljard liter zand omvat. Hoe ga je nu zo’n enorme hoeveelheid zand opstapelen? Je bent erg optimistisch over jouw kansen in het leven maar je durft toch niet te rekenen opmeer dan 20 jaar om de piramide af te maken. Je wil er toch ook nog een paar jaar van kunnen genieten als hij klaar is. Dus dat zijn ongeveer 10 miljoen minuten om de 1,7 miljard liter zand te verplaatsen, dus ongeveer 160 liter per minuut, 24 uur per dag, dag-in-dag-uit.

Vanwege de afmetingen van de piramide heb je al bedacht dat de gemiddelde afstand van de piramide tot de steengroeve zeker 2 kilometer gemiddeld zal zijn en als je om de meter een werker neerzet om de manden door te geven dan heb je 6000 arbeidskrachten nodig in lange parallelle rijen. Maar je wilt ze natuurlijk ook wat rust gunnen en tijd om andere dingen te doen, dus reken je met een 3-ploegedienst. Het valt je mee dat je ‘slechts’ 19000 man nodig hebt.

Eitje! Je begint onmiddellijk.BEWERKEN VAN HARDE STEEN De Cahokia piramide is ongeveer 1000 jaar oud
ZAGEN IN HARDE STEEN
BOREN IN HARDE STEEN
FREZEN IN HARDE STEEN
DRAAIEN VAN HARDE STEEN
PLEISTERLAAG OP HARDE STEEN
SCHUREN VAN HARDE STEEN
POLIJSTEN VAN HARDE STEEN
VERPLAATSEN MEGALIETEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN STENEN
NAADLOZE VOEG TUSSEN MEGALIETEN
ZACHT MAKEN HARDE STEEN
SMELTEN HARDE STEEN in OPEN LUCHT
TRANSATLANTISCHE CONTACTEN
De Cahokia Mount is een van de laatst overgebleven piramides van de oorspronkelijke 120.

De Cahokia Mount is een van de laatst overgebleven piramides van de oorspronkelijke 120.

Foto: Sku baste-ve834- wikimedia- commons

De Cahokia Piramide is een ‘eenvoudige zandpiramide’.

De Cahokia Piramide is een ‘eenvoudige zandpiramide’. Toch is het de grootste door mensen gemaakt kunstmatige berg. Foto: Herb Roe- wikimedia- commons

De Cahokia Mount bestaat uit 4 terrassen

De Cahokia Mount bestaat uit 4 terrassen en lijkt daarmee als constructie op de Sumerische ziggurats. Foto: Tom Vickers- wikimedia- commons

De Cahokia Piramide bestaat uit een aantal terrassen.

De Cahokia Piramide bestaat uit een aantal terrassen. Foto: wikimedia commons public domain

De Cahokia Piramid is onderdeel van de Mississippi cultuur.

De Cahokia Piramid is onderdeel van de Mississippi cultuur. Foto: Herb Roe- wikimedia- commons

Download het gratis e-boek aan het eind van de QUICK TOUR